Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gjykimi që gratë të bartin zinxhirë në kyçin e këmbës

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: Sherh Ighathat-il-Lahfan (46) 

http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Ighastah%20%20-%2024%20-0%202%20-%201437-01.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është vendimi mbi zinxhirin në kyçin e këmbës në prani të burrit dhe të grave të tjera?

Përgjigje: Ska të keqe në këtë. Ska të keqe në bartjen e zinxhirëve që barten në kyçin e këmbës:

”Dhe të mos i godasin këmbët e tyre për tokë që të shfaqin çfarë fshehin nga stolitë e tyre. 24:31

Por ajo duhet ta mbulojë atë. Asaj nuk i lejohet që ta shfaq atë kur del jashtë. Ajo as nuk duhet ta godas tokën me këmbë në mënyrë që njerëzit mund ta dëgjojnë atë.

Shpërndaje: