Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gjykimi që gruaja të dal me burrin e saj për të blerë nëpër dyqane

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: “Nurun ala-Derb” (35 B)
Përgatiti:www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Cili është gjykimi që gruaja e mbuluar të dal nëpër dyqane me burrin e saj ose me dikë nga mahremët për të blerë ndonjë gjë e cila nuk mund të blihet pa praninë e saj?”

Përgjigje: “Nuk ka asgjë të keqe që gruaja të dalë me burrin e saj për të blerë nëse ajo është e mbuluar. Ai është i obliguar që të kujdeset për të gjatë udhëtimit dhe qëndrimeve nëpër dyqane. Ngase ai e ka obligim mbikëqyrjen dhe përkujdesjen për të.”

Shpërndaje: