Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gjykimi që një mashkull të studioj tek një grua e cila nuk ka veshje Islame

Imam Abdul-Aziz bin Abdullah bin Baz (v. 1420)

Burimi: Maxhmu’ah Fatauah

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi për një mashkull i cili është duke studiuar tek një grua që nuk është e veshur në mënyrën Islame?
 
Përgjigje: Nuk është e lejuar që një burrë që të studioj tek një grua që nuk është e veshur me hixhab. Kjo është absolutisht e palejueshme për një person të jetë i vetmuar me gjininë e kundërt. Megjithatë, është e lejueshme për një mashkull që të studiojë tek një grua kur është e nevojshme, me kusht që ajo të jetë e veshur me hixhab dhe të shmangurit nga të vetmuarit me të.

Shpërndaje: