Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gjykimi që të shkruhet Kurani në pjesën e trupit të sëmurë

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: http://alfawzan.af.org

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cila është gjykimi për të shkruar Kuranit në pjesën e trupit në të cilën personi ka dhimbje ke lënduar për t’u shëruar?

Përgjigje: Kjo nuk lejohet. Kjo do të thotë që Kurani të nënçmohet. Ndoshta mund të shkruhet në një pjesë të trupit në të cilën ka vjellje, qelb, gjak ose diçka të papastër.

Kurani duhet lexuar mbi vendin e sëmurë. Pastaj pështyn në të ose e fshien me dorë atë vend ose përzien pështymën me pak dhe që vendoset në të. Kjo është transmetuar.

Kurani nuk shkruhet në vende të papërshtatshme. Dijetarët thonë se është e ndaluar të shkruhet Kurani në vende të nënçmuara.

Shpërndaje: