“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Gjykimi rreth mbajtjes së zogjve në kafaz

Burimi: ”Komisioni i Përhershëm Për Kërkime dhe Fetva”, fetvaja nr. 17368

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Cili është gjykimi për të mbajtur zogj në kafaz, duke pasur parasysh se ushqehen, u jepet për të pirë dhe u jepet kujdesi shëndetësorë?”

Përgjigje: “Është e lejueshme për t’u kujdesur ndaj zogjve, pavarësisht nëse ata janë në kafaze apo jo, me kusht që t’u sigurohet atyre ushqim, pije dhe gjëra të nevojshme. Këtë e themi duke u bazuar në hadithin e Profetit salallahu alejhi ue selem:

دخلت امرأة النار في هرة حبستها ، لا هي أطعمتها وسقتها ، ولا هي تركتها تأكل من خشاش الأرض

“Një grua u fut në Zjarr për shkak të një maceje të cilën e kishte mbyllur, pa ushqim e pije, e as nuk e liroi atë të ushqehet nga mbeturinat e tokës.”

Pasi është e lejuar për ta mbajtur macen mbyllur, atëherë lejohet edhe mbajtja e zogjve.”

Shpërndaje: