Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gjykohet nga një gjykatëse femër

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Umdat-il-Fikh (11), min: 1:04:55

Burimi: https://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Umdatul%20Fiqh%20-%2013%20-%2005%20-%201437-01.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Në vendin tonë ka gjykatëse femra. Nëse do të jem në gjykatë dhe do të merrja gjykimin tim nga një gjykatëse femër. A është i vlefshëm gjykimi i saj?

Përgjigje: Po. Përderisa ti nuk gënjen apo nuk e merr të drejtën e dikujt tjetër, pa vetëm merr të drejtën tënde, kjo lejohet. Ti nuk ke qenë i padrejtë ndaj askujt. Mos lejo që e drejta jote të shkojë kot.

Shpërndaje: