“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Gostia në lidhje me haxhin

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Ka njerëz që besojnë se gostit lidhur me nisjen dhe ardhjen nga haxhi janë bidat.

Përgjigje: Kjo lejohet si një inkurajim për ta dhe për të treguar gëzimin e ardhjes së tyre. Kjo është e lejuar. E njëjta gjë vlen edhe për atë që nuk e ka bërë haxhin dhe është kthyer në shtëpi. Njerëzit vijnë dhe mblidhen dhe hanë dhe rrinë me të. Ky është një zakon dhe jo adhurim.

Shpërndaje: