Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gostitja e të varfërve në restorant për thyerjen e betimit

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh Tefsir-ish-Shejkh Muhammed bin Abdil-Vehab (13)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/tf–1432-08-09.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A është e mjaftueshme për ti gostitur të varfërit me oriz dhe mish pule në restorant në qoftë se personi dëshironë të shlyej një betim të thyer?”

Përgjigje: ”Nëse ai i gostit dhjetë njerëz të varfër për drekë apo darkë shlyerja e tij për thyerjen e betimit është e vlefshme. Me këtë ai i ka ushqyer ata.”

Shpërndaje: