“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Gratë falen mbi çatinë e xhamisë

Abdullah bin Muhammed bin Abdul-Uehab 

Burimi: ad-Durar as-Sanijeh (4/414)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është e lejuar për gratë të falen mbi çatinë e xhamisë, ndërsa në xhami poshtë falen burrat?

Përgjigje: Unë nuk di qe të ketë ndonjë problem në këtë, pa marrë parasysh nëse ato falen me imamin apo vetmas. Nëse ato janë mbi çati dhe falen me imamin, ato nuk duhet të dalin përpara imamit.

E nëse ato falen vetmas, nuk di që të ketë ndonjë të keqe në këtë nëse ato dalin përpara tij, përderisa nuk ka burra mbi atë çati.

Shpërndaje: