Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gratë të cilat lidhin flokët si gungat e devesë

Imam Muhammed Nasirudin el-Albani (v. 1420)

Burimi: Silsilat-ul-Huda uen-Nur 386

 www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Cili është gjykimi për gruan e cila mbledhë flokët e saj në pjesën e prapme të qafës, të cilat e marrin formën e rrumbullakët (gungë), forma e së cilës dallohet përmes shamis?”

Përgjigje: “Shumë gra të mbuluara veprojnë këtë mëkat. Ato mbledhin flokët pas qafe dhe forma e tyre dallohet edhe në qoftë se ato kanë të vëna shami. Kjo bie ndesh me një prej kushteve të shamis, të cilat i kam cekur në librin tim ”Xhilbab-ul-Mar´eh-Muslimeh”.

Një prej këtyre kushteve është se, rrobat nuk duhet të tregojnë formën e trupit. Prandaj, nuk është e lejueshme për gratë të mbledhin flokët pas qafe apo anash, që mund të dallohen se çfarë flokë ka ajo (të gjata apo të shkurta). Ajo duhet t’i lëj flokët e saj të lëshuara!”

Shpërndaje: