Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gruaja bën hixhret me fëmijët e saj të vegjël

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Umdat-il-Fikh (16), min: 1:12:40

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Umdah-1-1-1435_3.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Një burrë jeton në Riad. Familjes së tij, që jeton në një vend kufri, i është dhënë viza për në këtë vend (Arabinë Saudite) dhe duan të bëjnë hixhret në këtë vend. A lejohet që gruaja e tij të udhëtojë vetëm me fëmijët e saj të vegjël për të ardhur në këtë vend?

Përgjigje: Jo, por sipas dijetarëve, hixhreti është një përjashtim. Një gruaje i lejohet të bëjë hixhret pa mahrem nëse ka nevojë ta bëjë këtë. Hixhreti është pra një përjashtim. Ajo nuk ka nevojë për mahrem nëse duhet të bëjë hixhret.

Shpërndaje: