Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gruaja braktis namazin pas martesës

Alameh Mukbil bin Hadi el-Uadi’i (v. 1422)

Burimi: http://olamayemen.com/Dars-14855

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Kur një burrë u martua me një grua ajo e falte namazin. Pas natës së parë ajo braktisi faljen e namazit. Cili është gjykimi mbi martesën e tyre?

Përgjigje: Martesa është e saktë. Megjithatë, ai duhet të ndahet prej saj. Kjo është dalje nga feja. Braktisja e namazit është dalje nga feja.

Shpërndaje: