Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gruaja dëshiron që burri ta shkurtojë mjekrën

Alameh Muhammed bin Abdil-Vehab el-Uasabi

Burimi: http://olamayemen.com/index.php?article_id=9834

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Gruaja ime dëshiron që unë ta shkurtojë mjekrën, diçka që jam betuar se nuk do ta bëjë. Çfarë duhet të bëj në qoftë se lind problem mes nesh për shkak të mjekrës?

Përgjigje: Unë them atë që dijetarët thonë. Është e detyrueshme për ta rritur mjekrën dhe është rreptësishtë e ndaluar që ajo të rruhet apo të shkurtohet. Nuk të lejohet ty që t’i bindesh gruas tënde në atë që është mosbindje ndaj Zotit tënd. Vazhdo, duro dhe mbështetu në Allahun. Mos e prek mjekrën. Mos e shkurto atë, as nga gjatësia e as nga gjerësia. Në këtë mënyrë ti i përgjigjesh hadithit të profetit ﷺ:

خالفوا المشركين أحفوا الشوارب وأعفوا اللحى

“Kundërshtoni kufarët, shkurtoni mustaqet dhe lëshoni mjekrat.

Shpërndaje: