Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Dëshiron të bëjë abort për shkak se ka shumë fëmijë dhe e ka të vështirë që të kujdeset për ta

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 
 www.perlatmuslimane.com
 
Pyetësi: Gruaja ime ka mbetur shtatzënë dhe tani dëshiron që të bëjë abort, duke u arsyetuar se ka shumë fëmijë dhe kujdesi ndaj tyre është e vështirë. A i lejohet ta bëjë këtë?
 
Përgjigje: Jo, nuk është e lejuar. Nuk i lejohet të bëjë abort, nëse ajo tash ka mbetur shtatzënë.  Ajo nuk e di se ku është mirësia. Ndoshta ky fëmijë që ajo mbart do të jetë i mirë ndaj saj dhe do ti sjell dobi. Ndoshta ata humbasin fëmijët e tyre dhe vetëm ky i mbetet.  Ajo nuk e di të fshehurën.  Në asnjë mënyrë nuk duhet të bëjë abort. E mira ndoshta do ti arrije mu përmes këtij fëmije. Ajo duhet të besojë dhe ti mbështetet Allahut. Të kesh shumë fëmijë nuk janë arsye për lejimin e abortit.

Shpërndaje: