Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gruaja dëshiron të ketë internet

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Umdat-il-Fikh (8)

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/umdt–14340429.mp3

 www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Gruaja ime dhe unë grindemi në lidhje me përdorimin e internetit. Kam frikë se ajo do ti ekspozohet të keqes dhe dëmit të internetit, ndërsa ajo dëshiron që ta përdor atë dhe të ketë kontakt me shoqet e saj. Ajo më akuzon se unë nuk po i besoj asaj në qoftë se unë e ndalojë atë nga përdorimi i tij. Çfarë na këshilloni?

Përgjigje: Ndaloje atë. Ti vendosë për të dhe ti je përgjegjës për të. Ajo është shtëpia juaj. Ndaloje atë. Mos lësho pe ndaj saj në këtë çështje. Këto gjëra shkaktojnë të keqen dhe sprova për gratë dhe vajzat. Kjo sjell të keqen. Ndaloja atë. Ti vendos mbi të:

”Meshkujt kanë autoritet mbi gratë, meqë Allahu u ka dhënë disa cilësi mbi ato dhe, meqë ata shpenzojnë për mbajtjen e tyre. En-Nisa, 4:34

Shpërndaje: