“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Gruaja dëshiron të ndalojë mëkimin e fëmijut për ta bërë haxhin

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/ighastah_09-11-1434_0.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A i lejohet një gruas ta largoj fëmijën e saj i cili është nëntë muaj nga mëkimi në mënyrë që ta bëjë haxhin e saj obligativ?

Përgjigje: Mos e dëmto fëmijën. Jo, kjo nuk lejohet. Nëse fëmija ka nevojë për tu mëkuar, nuk të lejohet ta dëmtosh atë për ta bërë haxhin. Qëndro në shtëpi, mëkoje dhe bëje haxhin në vitin e ardhshëm.

Shpërndaje: