“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Gruaja dhe istikhara gjatë periudhës menstruale

Imam Muhammed Nasir-ud-Din el-Albani (v. 1420)

Burimi: Silsilat-ul-Huda uen-Nur (548), min: 30:20

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Ajo më pyeti nëse një grua mund të caktojë një grua tjetër që të falë namazin e istikharas në emër të saj. Unë iu përgjigja se natyrisht, kjo nuk është e lejuar. Nuk mund të zëvendësosh në namazin e dikujt tjetër.

Pastaj ajo më pyeti se çfarë duhet të bëjë një grua nëse dëshiron të falë namazin e istikharës gjatë periudhës së saj mujore. I dhashë dy opsione:

1 – Prit derisa të pastërohesh që të mundësh të fal dy rekate dhe të lexosh lutjen e ligjësuar.

2 – Nëse është urgjente dhe nuk mund të presësh, mund të lexosh vetëm lutjen.

Shpërndaje:

Dela på facebook
Dela på whatsapp
Dela på telegram