Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gruaja duhet të jetojë në një shtëpi që i përshtatet asaj

Shejkhul Islam Ibnu Tejmijeh (v. 728)

Burimi: Mukhtasar-ul-Fataua el-Misrijjeh (2/210-211)

Shkurtoi: Imam Badr-ud-Din Muhammed bin Ali el-Hanbeli el-Ba’li (v. 777)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Nuk i lejohet burrit që ta detyrojë gruan të banoj aty ku dëshiron ai. Asaj duhet t’i jepet një banim që i përshtatet një gruaje me status të ngjashëm.

Atij nuk i lejohet ta dërgoj gruan në një vendbanim ku ka mëkatarë. Vetë atij nuk i lejohet që ti shoqërojë ata kur ata kryejnë mëkate. Nëse ai e bën këtë, bëhet e detyrueshme për t’i dhënë atij një ndëshkim parandalues.

Shpërndaje: