Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gruaja duhet të studioj në shtëpinë e saj

Alameh Mukbil bin Hadi el-Uadi’i (v. 1422)

Burimi: el-Axhuibah el-Uadi’ijjeh alal-As’ilah en-Nisa’ijjeh, fq. 6

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetja: Një grua preferon të jetë në shtëpi dhe nuk shkon në xhami. Një grua tjetër shkon në xhami për të kërkuar dije. Cila prej tyre është më e mirë?

Përgjigje: Gruaja që qëndron në shtëpi dhe studion në shtëpinë e saj është më e mirë. Profeti (salAllahu alejhi ue selem) ka thënë:

“Mos i pengoni robëreshat e Allahut nga xhamitë e Allahut. Megjithatë, shtëpitë e tyre është janë më të mira për to.”

Shpërndaje: