Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gruaja e moshuar refuzon të ketë marrëdhënie intime

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: Sherh Igathetil-Lahfan (7)
Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Është një grua e moshuar e cila nuk i përgjigjet burrit të saj kur ai dëshiron të ketë marrëdhënie intime me të, duke u arsyetuar se ajo është e moshuar dhe se i mungon dëshira. A mëkaton ajo në këtë rast dhe çfarë këshilloni ju?

Përgjigje: Po, në këtë rast ajo është mëkatare. Ajo është e detyruar t’i bindet burrit të saj dhe nuk ka rëndësi nëse ajo është e shtyrë në moshë apo e re. Përjashtimi i vetëm është nëse marrëdhëniet seksuale i shkaktojnë asaj ndonjë dëm shëndetësorë. Nëse ajo lëndohet nga të pasurit marrëdhënie, ajo nuk është e obliguar që t’i përgjigjet atij.

Profeti ﷺ ka thënë:

لا ضرر و لا ضرار

“Nuk lejohet t’i bësh dëm vetes e as dikujt tjetër.”

Transmeton Ibn Maxheh (2340-2341), Darakutni, Maliku, autentik sipas el-Albanit në “Sahih-ul-Xhami (7517)”.

Arsyetimi me moshë të shtyrë nuk është justifikim i vlefshëm.

Shpërndaje: