Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gruaja e pasur nuk u jep zekatin prindërve të saj

Imam Muhammed Nasirudin el-Albani (v. 1420)

Burimi: Silsilat ul-Huda-uen-Nur (686)

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është e vlefshme për gruan e pasur që t’u japë zekatin prindërve të saj?

Përgjigje: Jo. Ajo e ka obligim t’i furnizojë ata. Furnizimi dhe lëmosha nuk shkojnë bashkërisht.

Pyetësi: Asnjëherë?

Përgjigje: Kurrë.

Shpërndaje: