Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gruaja e përfundon lehoninë gjatë Ramazanit

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Mexhmu-ul-Fataua (19/164)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetja: Një grua ka lindur në muajin Sha’ban dhe e përfundoi lehoninë e saj me 10 Ramazan. A i lejohet të agjërojë nëse mund ta bëjë këtë? Disa mjekë thonë se fëmija mund t’i përballojë gjashtë orë pa gjidhënie.

Përgjigje: Nëse ajo i jep gji fëmijës pa ju pakësuar qumështi i gjirit, ajo duhet të agjërojë sa më shpejt që ajo të kryen lehoninë e saj me kusht që fëmija të mos dëmtohet. Por nëse ajo pastrohet gjatë ditës ajo nuk është e detyruar të agjërojë pjesën tjetër të ditës. Asaj i lejohet të vazhdojë të hajë dhe të pijë. E njëjta gjë vlen edhe për gruan që i pushon cikli i saj mujor gjatë ditës, asaj i lejohet të vazhdojë të hajë dhe të pijë atë ditë. Ky është mendimi më i saktë.

Shpërndaje: