“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Gruaja huazon para për të bërë haxhin

Alameh Zejd bin Muhammed el-Medkhali
Et-Ta’likat el-Xhijed ala Kitab Tathir-il-I’tikad, fq. 179
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Është një grua që dëshiron të bëjë haxhin por nuk kanë të holla. Ajo merr hua nga të tjerët dhe thotë se ajo do tu’a kthen të hollat gjatë vitit. Ajo thotë se ka frikë se ajo do të humbet burrin e saj i cili është mahrem i saj. Cili është vendimi mbi këtë?

Përgjigje: Asaj i lejohet të huazojë para nëse ajo mendon se ajo do ta paguaj borxhin. Përndryshe nuk është e detyrueshme për të që të bëjë haxhin derisa ajo të ketë para, mahrem dhe kapacitet fizik. Këta faktorë janë kushte që ajo të jetë e detyruar për ta bërë haxhin. Përndryshe haxhi i saj është i saktë.

Shpërndaje: