“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Gruaja ime nuk dëshiron të ketë më shumë fëmijë

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Gruaja ime nuk pranon që të ketë më shumë fëmijë, duke e ditur se tashmë kemi një fëmijë së bashku. Ajo arsyetohet me gjendjen tonë të vështirë ekonomike. Cili është gjykimi për këtë gjë?

Përgjigje: Sa për fëmijën, është përgjegjësia e Allahut për ta furnizuar atë e jo përgjegjësia e nënës apo babait. Nëse ajo nuk dëshiron të mbetet shtatzënë, ka një zgjidhje për ty: gjeje edhe një grua tjetër! Thuaj asaj se ti dëshiron të martohesh që të kesh më shumë fëmijë.

Shpërndaje: