Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gruaja ime ulet në ulësen e përparme të veturës në prezencë të nënës sime

Alameh Abdul-Muhsin bin Hamad el-Abbad el-Bedr

Burimi : Ligjëratë në el-Masxhid en-Nebeui, el-Medineh

Data e fetvas: 9/9-1426 ose 19/10-2005

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “A konsiderohem se jam i pa pabindur, nëse gruaja ime ulet në ulësen e përparme në vendin e pasagjerit, nëse edhe nëna ime është në veturë me ne?

Me këtë veprim, a konsideroj unë gruan më e vlefshme se nënën time?”

Përgjigje: “Po. Nëna duhet të ulet në vendin i cili konsiderohet të jetë më i mirë. Dhe gruaja juaj, nuk duhet të ulet në atë vend para nënës suaj.

Gruaja duhet të ulet në ulësen e prapme të veturës. Pasi që ulësja e përparme e pasagjerit, konsiderohet të jetë më e mirë. Nëse gruaja juaj ulet në ulësen e përparme të makinës, do të thotë se ti mendon se gruaja juaj është më e vlefshme se nëna. Dhe, kjo nuk është e lejuar.”

Shpërndaje: