Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gruaja ishte intime me një burrë të huaj

Imam Salih Ibn Feuzan El-Feuzan 

Ligjërata: Sherhu Igathatul Lehfan (30)

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/ighastah%20-%202-%201%20-%201436.mp3

Data e fetvas: 2/1-1435 ose 26/10-2014

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Shejkh i nderuar Allahu iu dhëntë sukses! Në këtë pyetje thuhet: “A ka ndonjë mënyrë shpagimi për atë grua e cila gati sa nuk ra në zina. Duhet ditur gjithashtu se ajo ndjen keqardhje dhe dëshiron të pendohet, dhe dëshiron të ruaj (nderin) burrin e saj. A është e obliguar që t’i tregoi burrit të saj për këtë vepër?”

Përgjigje: ”Falenderimi i takon Allahut që ajo nuk ka rënë në zina porse ra në diçka e cila e afroi afër zinasë porse Allahu e ndali që të bij në të. Ajo duhet të pendohet dhe të hesht në lidhje me veprimin e saj. Ajo duhet ta lavdëroj Allahun për pendimin e saj. Po!”

Shpërndaje: