“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Gruaja ka sekrecione të turbullta gjatë agjërimit pas përfundimit të menstruacioneve

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Mexhmu’ul-Fetaua (1/105)

Përktheu: Valdet Gashi

 www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Një grua kishte periudhën e saj mujore. Ditën e gjashtë nuk i doli gjak nga perëndimi i diellit deri në mesnatë. Ajo u pastrua dhe agjëroi ditën tjetër. Pastaj asaj i erdhën sekrecione me ngjyrë kafe gjatë ditës kur ajo ishte duke agjëruar. A konsiderohen këto sekrecione t’i përkasin periudhës së saj mujore e cila zakonisht është shtatë ditë?

Përgjigje: Këto sekrecione që vijnë në këtë mënyrë nuk i takojnë periudhës mujore. Lëngu i tillë pas periudhës mujore nuk duhet marrë në konsideratë fare. Umm Atijjeh (radijAllahu anha) ka thënë:

“Lëngun e verdhë dhe atë të turbëllt nuk e kemi llogaritur prej menstruacioneve.”[1]

Gjaku menstrual është një gjak dhe nuk është i turbullt apo i verdhë. Bazuar në këtë agjërimi i gruas është i saktë edhe kur ajo pa sekrecionet e saj të turbullta dhe kur ajo nuk i pa ato sepse ato nuk i përkasin periudhës mujore.


[1] Bukhari (326).

Shpërndaje: