Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gruaja kalon shumë kohë në përgatitjen e ushqimit gjatë Ramazanit

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Përktheu: Valdet Gashi

 www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Kjo motër pyet: Gruaja muslimane kalon një pjesë të mirë të kohës së saj në kuzhinë duke përgatitur lloje të ndryshme të ushqimeve, kështu që ajo humbet nga mundësitë (vepra të mira) e Ramazanit o shejkh. A keni ndonjë udhëzim për të dhe a do të shpërblehet ajo për përgatitjen e ushqimit?

Përgjigje: Po, ajo do të shpërblehet për këtë, sepse ajo po përgatit ushqim për agjëruesit dhe kjo është bashkëpunim në mirësi dhe devotshmëri, dhe ajo do të shpërblehet për këtë.

Përgatitja e ushqimit nuk e ndalon atë që të thotë:

Tesbihun (Subhan Allah)

Tehlilin (La ilahe ilAllah)

Tebkbirin (Allahu Ekber).

Dhe që të lexojë nga Kurani atë që di përmendësh. Përgatitja e ushqimit nuk e ndalon atë që t’i bëj dhikr Allahut (azze ue xhel).

Shpërndaje: