Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gruaja mendoi se ajo është martuar me një Selefi

Imam Muhammed Nasirudin el-Albani (v. 1420)

Burimi: Fataua Xhuadah (26 A

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Një grua u martua me një djalë të ri, sepse ajo mendonte se ai ishte fetar dhe Selefi. Pas një kohe ajo e kuptoi se ai është bidatçi dhe i dërguari (salAllahu alejhi ue selem) ka thënë:

“Çdo risi është bidat dhe çdo bidat është devijim.” 1

A duhet ajo të vazhdojë të jetojë bashkë me të si të devijuar, apo duhet që ta lerë atë?

Përgjigje: Në qoftë se ajo e disponon çështjen, ajo e lerë atë, por i dërguari (salAllahu alejhi ue selem) ka thënë:

“Është vetëm ai që e kap kërcirin i cili e ka në dispozicion divorcin.”

Nëse ajo dëshiron të lirohet prej tij dhe nga bidati i tij, ajo duhet ti kërkojë atij që ta bëjë divorc me këmbim të një kompensimi (Khul ).


1 Muslimi (867).

 

 

Shpërndaje: