Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gruaja merret me tregti

Alameh Muhammed bin Abdil-lah es-Subejjil 

Burimi: Fetaua el-Mer’eh el-Muslimeh, fq. 6

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “A e kishin zakon gratë në të kaluarën që të angazhoheshin në tregti? Cili është gjykimi që gratë të merren me tregti?”

Përgjigjja: “Po. Gratë ishin të angazhuara në tregti edhe në të kaluarën. Nëna e besimtarëve Hadixhja radijAllahu anha ishte njëra prej tyre. Kjo lejohet përderisa ajo është e moralshme, nuk përzihet me burra dhe nuk veçohet me ta. Përveç kësaj, ajo duhet të ketë karaktere që Sheriati obligon sikurse drejtësia dhe besueshmëria.”

Shpërndaje: