Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gruaja në shtëpi është bazë e dominimit Islam

Alameh Ahmed Muhammed Shakir (v. 1377)

Burimi: Kalimat-ul-Hak, fq. 74-75

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Në shtator të vitit 1911, tha armiku i betuar i Islamit dhe misionari Samuel Marinus Zuemer1:

“Të gjitha këto ngjarje detyrojnë kishën për t’i trajtuar dhe me entuziazëm të kujdeset për misionin dhe misionarët. Si rezultat, një program duhet të themelohet për të trajtuar çështjet e mëposhtme: situata aktuale duhet të studiohet, interesat duhet të nxiten në mënyrë që mësimdhënia e misionarëve të zgjerohet, gratë duhet studiojnë, pajisjet duhet të promovohet dhe statusi i tyre do të ngrihet.”2

O muslimanë! Mësoni nga unë dhe do të shihni rezultatet. Ju jeni goditur për shkak të studimeve të grave që mbështesin strategjinë e hedhur nga ana e misionarëve të mëdhenj, mbështetësve të tyre dhe njerëzve të cilët u kanë dhënë grave një liri që shtrihet përtej shikimit tuaj.

Ju nuk do të jeni të suksesshëm dhe ju nuk do të qëndroni në këmbët tuaja deri sa ta tërhiqni gruan në shtëpi, me dëshirë ose pa dëshirë, dhe e ndaloni atë për të studiuar përveç brenda kufijve të Allahut dhe të dërguarit të Tij :

وَإِن تَتَوَلَّوْا يَسْتَبْدِلْ قَوْمًا غَيْرَكُمْ ثُمَّ لَا يَكُونُوا أَمْثَالَكُمْ

”Po nëse ju i ktheni shpinën, Ai do t’ju zëvendësojë me një popull tjetër, që nuk do të jetë si ju.” 3


1 Shih https://en.wikipedia.org/wiki/Samuel_Marinus_Zwemer

2 Risalat-ul-Islam (1/3/1370) nga Ahmed Amin Beg.

3 47:38

Shpërndaje: