Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gruaja nuk dëshiron të me vjerrën e saj

Imam Salih Ibn Feuzan El-Feuzan 

Ligjërata: Fataua alal Haua 28-12-1435

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/f-28-12-1435-01_01.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Allahu iu dhëntë mirësi! Motra e cila na ka dërguar këtë pyetje thotë; Unë banoj në katin e sipërm në një shtëpi bashkë me familjen e burrit dhe kur zbres poshtë tek nëna e tij lindin disa probleme nga nëna dhe motrat e tij, këto probleme ndikojnë në jetën time bashkëshortore me burrin tim. I kërkova burrit që të kërkojë ndonjë shtëpi tjetër dhe të largohemi nga nëna e tij. Cili është mendimi i shejkhut rreth kësaj gjëje?

Përgjigje: Po! Kjo është e drejta jote. Nëse ti dëmtohesh nga të banuarit në një vend me familjen e tij, ke të drejtë që t’i kërkosh atij një shtëpi tënden dhe ai obligohet që të ta gjejë ty një shtëpi. Po!

Shpërndaje: