Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gruaja nuk e di sa ditë nuk i ka agjëruar

Alameh Muhammed bin Abdil-Uehab el-Uasabi (v. 1436)

Burimi: https://olamayemen.al3ilm.com

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Një grua nuk i ka agjëruar dy muaj të Ramazanit. Ramazanin e parë ajo ishte shtatzënë dhe gjatë  Ramazanit tjetër e mëkoi fëmijën e saj. Tani ajo nuk e di sa ditë ajo i ka humbur.

Përgjigje: Kompenso aq ditë sa mendon se ato janë dhe zgjidh të sigurtën para dyshimit. Nëse ajo dyshon nëse ajo humbi gjashtë apo shtatë ditë, ajo i agjëron shtatë ditë. Kjo është një masë sigurie.

Shpërndaje: