Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gruaja nuk i doli e virgjerë

Shejkhul Islam Ibnu Tejmijeh (v. 728)

Burimi: Fataua En-Nisa, fq. 185

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Një burrë u martuar me një grua dhe mendoi se ajo ishte e virgjerë, pastaj e kuptoi se ajo nuk ishte e virgjerë. A është e lejueshme për atë që të anulon martesen dhe t’ia marrë asaj mehrin pasi qe ai është mashtruar?”

Përgjigje: “Është e lejueshme për atë që të shkurorëzohet, dhe të kërkojë t’i kthehet ajo që kishte paguar për mehër për virgjërin e saj. Megjithatë, në qoftë se shkurorëzohet para se të ketë patur marrëdhënie, ai ka të drejtë që të marrë prap mehrin që i ka dhënë asaj Allahu e di me se miri.”

Shpërndaje: