Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gruaja operohet nga mjeku mashkull

Alameh Zejd bin Muhamed el-Medkhali 

Burimi: http://youtu.be/h-DQhaq-q0w

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “E kemi një pyetëse nga Franca, e cila thotë: A lejohet për gruan që të operoj sytë e saj me laser për të përmirësuar shikimin, duke pasur parasysh se, në qytetin e saj janë dy mjekë të cilët kryejnë këtë gjë, ata janë një burrë dhe një grua. Mirëpo, mjeku burrë është më i mirë në këtë lloj operimi. A i lejohet asaj që të operohet tek ky mjeku burrë?”

Përgjigje: “Po, kur është e nevojshme; pra gruaja të operojë syrin, apo çdo pjesë tjetër të trupit tek një mjek mashkull nuk ka të keqe, nëse ajo është e veshur siç duhet dhe me të është përgjegjësi (mahremi) i saj.”

Shpërndaje: