Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gruaja pa fëmijë

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/node/14506

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Një grua është e martuar që njëzet e shtatë vite afërsisht, dhe nuk ka fëmijë, shpesh her e kaplon vaji në dhomen e saj, dhe mendon shumë vet me vete,ajo dëshiron të jetë një askete në këtë botë, thotë a i bie kjo mospajtim me caktim të Allahut .

Nëse ajo nuk e ngrit zërin, nuk don të thotë se ajo nuk pajtohet me caktimin e Allahut, të qajturit e saj nuk ndikon sepse nuk është në kompetencen e saj që ta ndaloj, ndërsa nëse bërtet dhe e humb durimin kjo nuk lejohet, nëse i humb fëmijët, apo nëse nuk lind fëmijë, apo ndonjë sprovë tjetër, nuk lejohet në asnjë mënyrë që ta ngritë zërin kundrejtë caktimt të Allahut.

Njeriu duhet të pajtohet me caktimet e Allahut, dhe të punoj në marrjen e shkaqeve, lindja ka shkaqet e mjekimit, dhe myslimani duhet ti kërkoj shkaqet në mënyrë që Allahu ta furnizoj me fëmijë, sepse ndodh që shkak i mos lindjes të jetë ndonjë smundje, apo ndonjë penges tjetër që mjekët e njohin, që më pas e mjekojnë dhe bëhen shkak.

Shpërndaje: