“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Gruaja pastrohet një ditë të tërë gjatë periudhës së saj mujore

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/eg–14340421.mp3

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Nëse periudha mujore e një femre zakonisht zgjatë shtatë deri në tetë ditë. Ndonjëherë gjaku i saj mund të ndërpritet për një ditë të tërë, pastaj i kthehet. Çfarë duhet të bëjë kur gjaku i ndërpritet gjatë periudhës së saj mujore?

Përgjigje: Nëse nuk i del aspak gjak për një ditë të tërë, atëherë ajo duhet të pastrohet dhe të falet. Kjo konsiderohet periudhë e pastërtisë brenda ciklit mujor. Andaj, ajo mund të pastrohet dhe të falet.

Dhe, nëse i kthehet gjaku (pra, brenda periudhës së saj mujore së zakonshme), atëherë ajo e ndërprenë namazin derisa periudha e saj t’i mbarojë.

Shpërndaje: