“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Gruaja për shkak të injorancës nuk ka paguar zekatin e arit të saj

Alameh Mukbil bin Hadi el-Uadi’i (v. 1422)

Burimi: http://muqbel.net/sounds.php?sound_id=31

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Një grua kishte ari dhe ajo nuk ka paguar zekatin për të nga injoranca. Tani ajo nuk e ka ketë ari. A është ajo ende e obliguar për të paguar zekatin e arit të mëhershëm?

Përgjigje: Po. Ajo ende e ka obligim për të paguar zekatin përderisa ajo ka mundësi ta bëjë këtë. Përndryshe ajo duhet ta bëjë këtë kur ajo të ketë mundësi sepse zekati është e drejta e të varfërve.

Shpërndaje: