Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gruaja punon me burra për t’i ndihmuar burrit me ekonomin

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Ligjërata: Sherh Fet’h-il-Mexhid (5)

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/fth–14340528.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Një grua punon si mësuese në një shkollë fillore. Në shkollë punojnë edhe burra edhe gra. Nuk ka asnjë shkollë në vend pa përzierje të gjinive. Paga e burrit nuk është e mjaftueshme për shpenzimet e shtëpisë. A mëkaton gruaja me këtë punë? Çfarë duhet të bëjë ajo?

Përgjigje: Përzierja e gjinive nuk është e lejuar. Asaj nuk i lejohet të punojë aty nëse burrat dhe gratë përzihen. Përzierja e gjinive është e ndaluar. Kontakti midis burrave dhe grave është i ndaluar. Është e ndaluar për ta që të veçohen. Asgjë nga kjo që ceka nuk është e lejueshme për gruan. Furnizimi është në dorën e Allahut. Ajo duhet të braktis të ndaluarën:

وَمَن يَتَّقِ اللَّهَ يَجْعَل لَّهُ مَخْرَجًا وَيَرْزُقْهُ مِنْ حَيْثُ لَا يَحْتَسِبُ

”E kush u përmbahet dispozitave të Allahut, atij Ai i hap rrugë, dhe e furnizon atë prej nga nuk e kujton fare.” 65:2-3

Shpërndaje: