Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gruaja që nuk i bindet burrit nuk ka të drejtë të furnizohet nr (1)

Shejkhul Islam Ibnu Tejmijeh (v. 728)

Burimi: Fataua En-Nisa 229

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Një burrë është i martuar me një grua që nuk përfiton asgjë nga ajo. Ajo nuk i bindet urdhrave të tij por kërkon që ai ta furnizojë atë me ushqim dhe me rrobe dhe ja ka vështirësuar punët atij. A meriton ajo të furnizohet me ushqim dhe me veshje?
 
Përgjigje: Nëse ajo nuk e vë veten në dispozicion të tij, ose largohet nga shtëpia pa lejen e tij, ajo nuk ka të drejtë që të furnizohet me ushqim e as me veshje. E njëjta gjë vlen në qoftë se ai e pyet atë që të udhëtojë me të dhe ajo nuk ju bindet atij, kështu që ajo nuk ka të drejtë që të furnizohet me ushqim e as me veshje pasi që ajo është e pabindur në atë që është e detyrueshme për të që ti bindet atij, kështu që nuk e ka obligim ta furnizojë me ushqim e as me veshje.

Shpërndaje: