Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gruaja që nuk i bindet burrit

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Ligjërata: Sherh ed-Durr en-Nadhid (16)

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Ad_dur_11_05_1433.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Një njeri fetar është i martuar me një grua që nuk pranon pamjen e tij të dukshme Selefije me mjekër dhe rroba të shkurtra. Kur ai e urdhëroi atë që të japë dorëheqjen nga puna ku ka përzierje mes burrave dhe grave dhe që të mos shkoj në tubime ku ka muzikë, ajo e refuzoi atë. Ai ka bërë durim me të dhe e ka këshilluar atë. Çfarë e këshilloni duke e pasur parasysh se ai nuk ka fëmijë me të?

Përgjigje: Hamdi dhe lavdërimi i takon Allahut që nuk ke fëmijë me të. Nëse ajo nuk pranon këshillat, ti duhet ta ndahesh prej saj. Gjeje një grua tjetër.

Shpërndaje: