Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gruaja që shikon ndeshje sportive

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Ighathat-il-Lahfan (69), min: 59.20

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/12-07-1438i.mp3

Përktheu Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A i lejohet gruas të shikojë burrat e huaj, si për shembull të shikojë ndeshje sportive?

Përgjigjja: Çfarë dobie ka ajo nga ndeshjet? Ajo nuk ka dobi prej tyre. Megjithatë nuk ka të keqe nëse ajo i shikon burrat pa nxitur epsh. Asaj i lejohet të shikoj një burrë, të flet me të, të marrë dhe të jep ndonjë gjë për deri sa kjo bëhet pa nxitur epsh.

Shpërndaje: