Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gruaja qëndron vetë me mjekun mashkull

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Ighathat-il-Lahfan (53)

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/ar/node/16402

Përktheu: Valdet Gashi 

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A i lejohet gruas të qëndrojë në një dhomë e vetme me një mjek mashkull?

Përgjigje: Jo kjo është e ndaluar:

“Një burrë nuk është i vetëm me një grua vetëm se shejtani është i treti.”1

Kjo vlen për mjekun dhe për të gjithë të tjerët. Ndërsa nuk është veçim nëse ka ndonjë infermiere në dhomë.


1 Tirmidhi (2165).

Shpërndaje: