Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gruaja refuzon të ketë marrëdhënie intime

Shejkhul Islam Ibnu Tejmijeh (v. 728)

Burimi: Mexhmu’ul-Fetua (32/280)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Çfarë duhet të bëjë burri në rast se ai dëshiron të ketë marrëdhënie intime me gruan e tij ndërsa ajo refuzon?

Përgjigje: Asaj nuk i lejohet të jetë e pabindur ndaj burrit të saj, e as të refuzojë të ketë marrëdhënie intime me të. Nëse ajo vazhdon të refuzojë, atij i lejohet ta rrahë atë lehtësisht, rrahje që nuk i shkakton asaj lëndim. Gjithashtu, ajo nuk meriton të furnizohet e as t’i ndahen netët në mënyrë të barabartë në mes saj dhe bashkëshorteve të tjera të tij.

Shpërndaje: