Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gruaja refuzon të mbulohet

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: https://www.youtube.com/watch?v=wXBXfYCFlh8&app=desktop

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Si duhet vepruar ndaj një gruaje që refuzon të vishet në mënyrë të ligjësuar? A duhet ndarë prej saj apo duhet ta mbajë atë?

Përgjigje: Ai është i detyruar ta detyroj atë të vishet me veshjen e ligjësuar. Nëse ajo vazhdon të kundërshtojë ai duhet ta ndalojë atë që të dal nga shtëpia. Ai ka kujdestarinë mbi të. Allahu (Azze ue Xhel) ka thënë:

الرِّجَالُ قَوَّامُونَ عَلَى النِّسَاء بِمَا فَضَّلَ اللّهُ بَعْضَهُمْ عَلَى بَعْضٍ وَبِمَا أَنفَقُواْ مِنْ أَمْوَالِهِمْ

”Përgjegjës për gratë, ngase Allahu e ka krijuar njërën palë prej tyre të shquhet mbi tjetrën dhe ngase ata shpenzojnë nga pasuria e tyre.” 4:34

Shpërndaje: