Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gruaja sipas dijetarëve Sufi Er-Rumi dhe Et-Tabrizi

Abul-Fedhl Muhammed bin Abdil-lah el-Kunaui

Burimi: Akhbar Xhelal-id-Din er-Rumi, fq. 163

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

El-Aflaki ka thënë:

“Një ditë kur zotëria ynë në et-Tabrizi bisedoi rreth dhe lavdëroi gratë e devotshme dhe të ndershme, ai tha: “Megjithatë, nëse një prej tyre do të kishte qenë mbi fron dhe do të shihte organin mashkullor të ngritur në tokë, ajo do të hidhej nga atje dhe do të hidhej mbi të si një e çmendur. Në besimin e gruas, organi mashkullor ka nivelin më të lartë.”1,2


1 Manakib-ul-Arifin (2/273) nga el-Aflaki.

2 Er-Rumi kishte të njëjtin mendim si mësuesi i tij dhe tha:

“Gruaja karakterizohet nga karakteristikat e kafshëve pasi që ajo priret drejt ngjyrave dhe aromave.” (el-Mathnaui (5/2466))

Shpërndaje: