Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gruaja udhëheq burrat dhe gratë në namaz

Hafidh Ahmed bin el-Husejn el-Bejhaki (v. 458)
Ahkam-ul-Kuran (1/87)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Ebu Seid na tregoi: Ebul-Abbasi na tregoi: Abur-Rabi na tregoi: esh-Shafei -rahimahullah- ka thënë:

“Nëse gruaja udhëheq burrat, gratë dhe djemtë në namaz, namazi i grave është i vlefshëm, ndërsa namazi i burrave dhe i djemve është i pavlefshëm sepse Allahu -te ala- i ka bërë burrat përgjegjës dhe kujdestarë për gratë. Prandaj nuk i lejohet kurrë një gruaje që të udhëheqë një burrë në namaz.

Shpërndaje: