Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gruas agjëruese i del gjak gjatë urinimit

Alameh Muhammed bin Abdil-Uehab el-Uasabi (v. 1436)

Burimi: Ikd-ul-Xhuman min Fataua Ramadan, fq. 55

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi për agjërimin e një gruaje shtatzënë në qoftë se asaj i del gjak gjatë urinimit? Mjeku i tha asaj se gjaku është për shkak të një inflamacioni të veshkave dhe se asaj nuk i lejohet të marrë ilaçe për shkak të embrionit.

Përgjigje: Pra, kjo është një pyetje nga një grua shtatzënë që bën një pyetje lidhur me agjërimin pasi ka vizituar një mjek i cili i tha asaj se gjaku është për shkak të inflamacionit të veshkave. Agjërimi është i saktë dhe ajo duhet të lus Allahun për shërim.

Shpërndaje: