Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gruas i takon dhurata e martesës nëse ajo është vetmuar me burrin

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Lik´ati ma´a esh-Shajkhajn, pyetur nga Abudllah et-Tejjar (2/130)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Një grua që ka shkruar kontratën e martesës ka qenë e vetmuar me burrin e saj, pa pasur marrëdhënie seksuale me të. A i lejohet asaj që të mbajë tërë dhuratën e martesës nëse ai dëshiron ta bëjë divorcë atë?”

Përgjgje: “Po, ajo mund të mbajë të gjithë dhuratën e dasmës, nëse ajo ishte e vetmuar me të, dhe nuk ka rëndësi nëse ata kanë pasur marrëdhënie seksuale apo jo. Arsyeja për këtë është se të vetmuarit me gruan me të cilën keni shkruar kontratën e martesës, ajo merr të gjithë dhuratën e martesës së saj, sipas mendimit më të saktë të dijetarëve.”

Shpërndaje: