Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Gruas i vjen periudha e saj mujore para se t’i kompensojë ditët e humbura

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Mexhmu-ul-Fataua (1/378)

 www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Një grua nuk agjëroi disa ditë të Ramazanit të kaluar dhe më pas ajo filloi t’i kompensojë në muajin Shaban. Kur një ditë i mbeti asaj i erdhi periudha e saj mujore që zgjati deri sa filloi Ramazani. Çla është e detyruar të bënë tani?

Përgjigje: Ajo është e detyruar që ta kompensojë atë ditë që ajo nuk ka mundur ta agjërojë deri sa filloi Ramazani tjetër. Kur Ramazani të përfundon, ajo kompenson atë që ka humbur nga Ramazani i kaluar.

Shpërndaje: